Şeker Ameliyatı

Sleeve gastrektomi + side to side jejunoileal bypass prosedürüdür. Bu yöntem ile hastamızın kilosuna göre midenin iştah hormonu salgılayan küçük bir bölümü ( 1/5 i kadar ) alınıyor. Daha sonra ince barsağımızın (yaklaşık 4-6 metre uzunluğundadır) ön kısmı ile yine ince barsağın son kısmı arasında küçük bir bağlantı yapılmaktadır . Bu ameliyat sonrasında küçük bağlantıdan geçen yediğimiz gıdaların 2/3 ü normal yoldan sindirimine devam ederken , gıdalarımızın yaklaşık 1/3 ü yapılan geçiş bağlantısından geçip ince barsağın son kısmına daha erken varmaktadır. İnce barsağın son kısmına erken gelen gıdalar ince barsağın son kısmından “insülin direncini düşüren hormon”  ve  “tokluk hissi yaratan hormon” salgılanmasına neden olmaktadır. Bu hormonlar sayesinde pankreas organımızdan salgılanan insülin hormonu şekeri çok daha kolay düşürmektedir.

Bu ameliyat sonrasında

– Tip2 diyabet hastalığı %93 oranında düzelmektedir.

– Uygulanmakta olan diğer ameliyat tekniklerinde olduğu gibi, bu ameliyatta ince bağırsaklarda herhangi bir yer değişikliği yapılmamaktadır.

– Diğer şeker ameliyatlarından sonra görülebilen; ishal veya istenmeyen kilo kaybı , bu ameliyat tekniğinde çok daha düşük oranda görülmektedir .

– Çok düşük oranda da olsa istenmeyen bir etki görüldüğünde yapılan ameliyatı yeniden normal haline dönüştürülmesi çok daha kolay olan bir ameliyat tekniğidir.

Şeker ameliyatı kimlere uygulanabilir?

Pankreasın insülin üretme kapasitesi yeterli olan şeker hastaları şeker hastalığı ameliyatı olabilir. Bu kapasiteyi belirlemek için gereken testleri kliniğimizden öğrenip yaptırabilirsiniz.

Eğer hastada tip 2 diyabet ve obezite varsa ; sleeve gastrectomy+Side to Side jejunoileal bypass

Bize Ulaşın.

Randevu Alın.

Şeker hastalığı sorunu yaşıyorsanız, çözüm ve tedavi önerilerimiz için bugün randevu alın.
Formu doldurun sizi arayalım.

Konuşmayı Başlat
Bize Ulaşın
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?